Σπίτι Ανθρωποι Οι 10 πιο πλούσιοι μαύροι δισεκατομμυριούχοι του 2020

Οι 10 πιο πλούσιοι μαύροι δισεκατομμυριούχοι του 2020

Πολλοί διάσημοι δισεκατομμυριούχοι είναι λευκοί, αλλά με τα χρόνια, όλο και περισσότεροι μαύροι είναι από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Ακολουθεί μια λίστα με τους πιο υπερβολικούς και πλούσιους μαύρους δισεκατομμυριούχους για το 2020.

10. Μωάμεθ Ιμπραήμ

Κατάσταση - 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια

44tpxhsf

Η λίστα μας ανοίγει ο Δρ Mohammed Ibrahim, ο οποίος αλλάζει την Αφρική και τον κόσμο με πολλούς τρόπους. Επιλεγμένο από το περιοδικό Time ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους το 2008, ο Mo Ibrahim, όπως λέγεται, έχει λάβει πολλά βραβεία για το έργο του στον ακαδημαϊκό χώρο, τις επιχειρήσεις και τη φιλανθρωπία.

Ο Mohammed Ibrahim είναι ο συνιδρυτής της Celtel International, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην Αφρική. Το 2005, πούλησε την εταιρεία για 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, ο πραγματικός ισχυρισμός του Ιμπραήμ για τη φήμη δεν προήλθε από τη φαινομενική επιτυχία του, αλλά από το πώς συνέχισε να χρησιμοποιεί τον εξαιρετικό του πλούτο. Ο Mo Ibrahim κυκλοφόρησε τη δική του μοναδική μάρκα φιλανθρωπικής γενναιοδωρίας, με στόχο όχι μόνο την προώθηση της δημοκρατίας στις αφρικανικές χώρες.

Ίδρυσε το Ίδρυμα και το Βραβείο Αφρικανικής Ηγεσίας και Επίτευξης Ηγεσίας και συνεργάστηκε με τη Σχολή Κυβερνήσεων του Χάρβαρντ Κένεντι για τη δημιουργία του Δείκτη Απόδοσης Διακυβέρνησης της Αφρικής. Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη κατάταξη της υποσαχάριας Αφρικής σε πολλούς δείκτες διαφάνειας και λογοδοσίας.

9. Folorunsho Alakija

Κατάσταση - 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

σελ. 3wz520

Η πρώτη κυρία στη λίστα των πλουσιότερων μαύρων στον κόσμο κατάφερε να πετύχει στη Νιγηρία, μια χώρα όπου οι περισσότερες γυναίκες είναι καταπιεσμένες ή νοικοκυρές. Ενώ η ιστορία της Folorunsho δεν είναι ούτε δραματική ούτε άξια με Όσκαρ, τα επιχειρηματικά και οικονομικά της επιτεύγματα είναι εντυπωσιακά.

Ίδρυσε την πρώτη της εταιρεία, την Supreme Stitches, και κατέληξε να ντύσει τους πιο ισχυρούς ανθρώπους της χώρας, όπως η Merion Babangida, σύζυγος του πρώην αρχηγού του κράτους Ibrahim Babangida. Έκτοτε, έχει αποκτήσει άδεια εξερεύνησης πετρελαίου και εισήλθε στην επιχείρηση εκτύπωσης, σχηματίζοντας την Rose of Sharon Prints.

Περιέργως, η επιτυχία του Folorunsho στην επιχείρηση πετρελαίου εντυπωσίασε την κυβέρνηση της Νιγηρίας τόσο πολύ που το 2000 αποφάσισε να εθνικοποιήσει το 40% του μεριδίου της Famfa Oil και το 2005 πήρε έκπτωση 10%. Και η επιχειρηματίας αποφάσισε να κάνει ένα βήμα που πολλοί θεωρούσαν τρελός - άρχισε να μηνύσει την κυβέρνηση. Μετά από μακρές διαφορές, της επιστράφηκε το μερίδιο της εταιρείας.

Η Alakija ζει επί του παρόντος στο Λάγος της Νιγηρίας με την οικογένειά της και την επιχειρηματική αυτοκρατορία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χτίζει για τόσο καιρό και επιμελή.

8. Μάικλ Τζόρνταν

Κατάσταση - 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια

gzdklugx

Ο αριθμός 8 στη λίστα των πλουσιότερων μαύρων δισεκατομμυριούχων είναι ο σπουδαίος παίκτης μπάσκετ Michael Jordan. Άνοιξε το δρόμο στον κόσμο των μεγάλων αθλημάτων για πολλά παιδιά που προσπαθούν να είναι σαν αυτόν. Και παρόλο που ο Μάικ δεν παίζει πλέον στο NBA, η φήμη και οι δίσκοι του δεν έχουν ξεχαστεί.

Το παιχνίδι μπάσκετ και σημαντικές χορηγίες, όπως η συμφωνία της Nike, του κέρδισε περίπου 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά ο Forbes. Η Ιορδανία εξακολουθεί να έχει ενεργές συμφωνίες χορηγίας με εταιρείες όπως η Gatorade ή η Hanes.

Το συμβόλαιό του με τη Nike για την παραγωγή της Signature Air Jordan Shoes του κερδίζει 100 εκατομμύρια δολάρια κάθε χρόνο. Έχει επίσης το 90% των Charlotte Hornets, το οποίο εκτιμάται σε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

7. Προσπαθήστε Masiyiwa

Κατάσταση - 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια

lw3dgkqg

Ο πρώτος δισεκατομμυριούχος στη χώρα του - η Ζιμπάμπουε - κατέχει τη μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών του έθνους, τον Όμιλο Econet, στον οποίο επενδύει επίσης (λυγίστε τα δάχτυλά σας)

 • Χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες,
 • ΑΣΦΑΛΙΣΗ,
 • ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ,
 • ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ,
 • εκπαίδευση,
 • εμφιάλωση της Coca Cola,
 • ξενοδοχειακή επιχείρηση,
 • και λύσεις για πύλες πληρωμής.

6. Patrice Mocepe

Κατάσταση - 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια

oujrkogr

Ο Mocepe είναι ο ιδρυτής της African Rainbow Minerals, η οποία εξορύσσει χρυσό, πλατίνα, σιδηρούχα και μη σιδηρούχα μέταλλα. Επίσης, υπηρετεί στο διοικητικό συμβούλιο της Harmony Gold, της πρώτης μεγαλύτερης εταιρείας εξόρυξης χρυσού στη Νότια Αφρική. Παρεμπιπτόντως, αυτή η εταιρεία έλαβε την άδεια να πουλήσει ένα αντίγραφο του πολύτιμου δαχτυλιδιού από το The Lord of the Rings.

Ο Mocepe είναι ο πρώτος μαύρος που υπέγραψε το Giving Oath (μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τους πλουσιότερους ανθρώπους να ακολουθήσουν φιλανθρωπία) μαζί με δισεκατομμυριούχους όπως ο Bill Gates και ο Warren Buffett. Συχνά προσκαλείται ως ομιλητής σε συνέδρια και επιχειρηματικές εκδηλώσεις για να μιλήσει για την καριέρα του και να παρέχει συμβουλές σε νέους επιχειρηματίες. Οι ιδέες του Patrice για το πώς να κερδίζουν δισεκατομμύρια θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες από χρυσό, γιατί σίγουρα ξοδεύει πολύ χρόνο για να ταξιδέψει και να εκπαιδεύσει.

5. Isabel dos Santos

Κατάσταση - 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια

nlfpqi0j

Μία από τις πλουσιότερες μαύρες γυναίκες στον κόσμο είναι η μεγαλύτερη κόρη του πρώην Προέδρου της Αγκόλας Jose Eduardo dos Santos. Ο πατέρας της τη βοήθησε να εξασφαλίσει ορισμένες ηγετικές θέσεις που εξασφάλισαν το λαμπρό οικονομικό μέλλον της Isabelle.

Το να κάνουμε την κόρη της επικεφαλής της Sonangol, της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαίου της χώρας, ήταν μια μη ασφαλής κίνηση για τον Χοσέ, αλλά αποδείχθηκε ότι αποτελεί την αφετηρία για να μπει στη λίστα των πλουσιότερων γυναικών στον κόσμο. Με τα χρήματα που κέρδισε, η Isabelle αγόρασε μετοχές σε μια πορτογαλική εταιρεία τσιμέντου και περίπου 5% στην ισπανική Telefonica. Αυτή τη στιγμή είναι το πλουσιότερο άτομο στην Αγκόλα, με το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να ζει με 2 $ την ημέρα.

4. Oprah Winfrey

Κατάσταση - 3 δισεκατομμύρια δολάρια

f2yep2jm

Ο διάσημος οικοδεσπότης του The Oprah Winfrey Show, σε αντίθεση με τον πέμπτο πλουσιότερο μαύρο άντρα το 2020, δεν έλαβε την περιουσία της από τους γονείς της. Είναι, όπως λένε, μια αυτοδημιούργητη γυναίκα, μια γυναίκα που έκανε τον εαυτό της, με σκληρή δουλειά.

Η Oprah έχει το δικό της κινηματογραφικό στούντιο, ραδιοφωνικό δίκτυο, περιοδικό O, The Oprah Magazine, βιβλία γραμμένα από αυτήν, επενδύσεις και μια φήμη που την βοηθούν να ξεπεράσει τα πάντα με το κεφάλι της ψηλά. Είναι επίσης γνωστή ως φιλάνθρωπος και μία από τις πιο ισχυρές και σεβαστές αμερικανικές γυναίκες.

3. Ρόμπερτ Σμιθ

Κατάσταση - 5 δισεκατομμύρια δολάρια

s33tsrik

Οι 3 πρώτοι πλουσιότεροι μαύροι δισεκατομμυριούχοι ανακαλύφθηκαν από τον πρώην τραπεζίτη της Goldman Sachs και ιδρυτή και CEO της Vista Equity Partner, μια εταιρεία με περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ειδικεύεται στα ιδιωτικά κεφάλαια και τα επιχειρηματικά κεφάλαια, τις νεοσύστατες τεχνολογίες και την ανάπτυξη λογισμικού.

Σύμφωνα με τον Forbes, ο Smith αξίζει περίπου 5 δισεκατομμύρια δολάρια. Το όνομα Robert Smith μπορεί επίσης να βρεθεί στη λίστα των 100 Greatest Minds of Modern Business.

Συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και έχει λάβει πολλά βραβεία για τη φιλανθρωπική του εργασία στον τομέα της εκπαίδευσης. Μία από τις μεγαλύτερες δωρεές του είναι 50 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία ο Smith μετέφερε στο Πανεπιστήμιο Cornell, όπου κάποτε σπούδασε.

2. Mike Adenuga

Κατάσταση - 9 δισεκατομμύρια δολάρια

43q5jrue

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Adenuga, εργάστηκε ως οδηγός ταξί για να συγκεντρώσει χρήματα για τις σπουδές του. Μέσα από πολλές έξυπνες αποφάσεις, έγινε ο πιο σεβαστός και πλούσιος άνθρωπος στη Νιγηρία. Τα κύρια ενδιαφέροντά του είναι το πετρέλαιο, τα ακίνητα, οι τραπεζικές και τηλεπικοινωνίες.

Η Adenuga κατέχει το Conoil Proroduction, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πετρελαίου στο Δέλτα της Νιγηρίας.Παρά τις φήμες για το ξέπλυμα χρήματος και το χρέος των εκατομμυρίων δολαρίων που αντιμετώπισε η εταιρεία του πριν από μερικά χρόνια, εξακολουθεί να είναι ένας από τους καλύτερους επιχειρηματίες και τον πλουσιότερο άνθρωπο στην Αφρική.

1. Aliko Dangote

Κατάσταση - 12 δισεκατομμύρια δολάρια

0luko4we

Ο πλουσιότερος μαύρος στον κόσμο έκανε την περιουσία του ιδρύοντας τη μεγαλύτερη αφρικανική εταιρεία τσιμέντου. Η Aliko Dangote ασχολείται επίσης με την παραγωγή ζάχαρης, αλατιού, αλευριού, ποτών και συσκευασμένων τροφίμων.

Η προσωπική του περιουσία είναι κάτι παραπάνω από τον συνδυασμένο προϋπολογισμό τεσσάρων αφρικανικών χωρών ταυτόχρονα:

 1. Σομαλία,
 2. Λιβερία,
 3. Πράσινο Ακρωτήριο,
 4. Σάο Τομέ.

Ο Aliko δεν είναι ένας τυπικός Αφρικανός επιχειρηματίας, δεν "κολλάει" τον πλούτο του με τη βοήθεια εθνικών ενδυμασιών, πλούσια διακοσμημένο με κοσμήματα, αλλά εμφανίζεται στο κοινό με κομψά επαγγελματικά κοστούμια. Προσκαλώντας τους επισκέπτες στο σπίτι, ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να σερβίρει μόνοι του το φαγητό.

Κανένας ξένος στο Dangote και φιλανθρωπικές αιτίες, δωρίζει σχεδόν 1 εκατομμύριο δολάρια για να βοηθήσει να σταματήσει η εξάπλωση του ιού του Έμπολα στην Αφρική.

Πηγές λένε επίσης ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει τον αγγλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο Άρσεναλ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση