Σπίτι Ακροαματικότητα Οι πιο άνετες φυλακές στον κόσμο

Οι πιο άνετες φυλακές στον κόσμο

Όταν σκέφτεστε τη φυλακή, στοιχηματίζω ότι το μυαλό σας κυριαρχείται από σιδερένιες ράβδους, σκοτεινούς διαδρόμους, τρόφιμα χαμηλής ποιότητας και μια ατμόσφαιρα τρόμου. Σε τελική ανάλυση, μια φυλακή είναι ένα μέρος που θέλετε να φύγετε το συντομότερο δυνατό και να μην επιστρέψετε ποτέ. Αλήθεια? Όχι αν μιλάμε για τις πιο άνετες φυλακές στον κόσμο. Μοιάζουν περισσότερο με ένα θέρετρο για μια πατάτα misanthrope-καναπέ.

10. Διορθωτική αποικία Otago, Νέα Ζηλανδία

Διορθωτική δυνατότητα Otago

Οι 10 πιο άνετες φυλακές στον κόσμο ανοίγονται από το Otago της Νέας Ζηλανδίας, το οποίο παρέχει στους κατοίκους του άνετα κελιά και αποδίδει μεγάλη σημασία στην αποκατάσταση μέσω της εκπαίδευσης.

Μέσα από μαθήματα φωτισμού, γαλακτοπαραγωγής και μαγειρικής, ο Otago προσπαθεί να εμπλακεί αποτελεσματικά στους τροφίμους σε χρήσιμες δραστηριότητες που μπορούν να επωφεληθούν από το εξωτερικό.

9. Άνετη φυλακή Sollentuna, Σουηδία

Φυλακή Sollentuna Comfort

Η Σουηδία έχει μια ενδιαφέρουσα στιγμή όταν πρέπει να κλείσει τις φυλακές της λόγω έλλειψης κρατουμένων. Τα χρήματα που εξοικονομούνται χρησιμοποιούνται για την πρόληψη και τη μείωση του εγκλήματος.

Η φυλακή Sollentuna είναι πολύ ενδεικτική ως προς αυτό. Υπάρχει ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο όπου οι τρόφιμοι μπορούν να ετοιμάσουν τα γεύματά τους και να τα απολαύσουν στον καναπέ ενώ παρακολουθούν τηλεόραση. Είναι σαν να ζεις στο σπίτι, αλλά εξακολουθεί να είναι φυλακή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορείς να φύγεις κατά βούληση. Αλλά τα "δωμάτια" είναι πολύ ωραία, οπότε ορισμένοι κρατούμενοι μπορεί να μην θέλουν να φύγουν!

8. Φυλακή Halden, Νορβηγία

Φυλακή Halden

Η Νορβηγία είναι γνωστή για το ανθρωπιστικό της σύστημα δικαιοσύνης, το οποίο περιλαμβάνει τον σεβασμό ακόμη και για τους εγκληματίες και τον σεβασμό των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η φυλακή Halden, η οποία έχει πάνω από 250 κρατούμενους, ακολουθεί την ίδια αρχή.

Κάθε φυλακισμένος διαθέτει ντιζάιν έπιπλα, τηλεόραση, μεγάλα παράθυρα χωρίς μπαρ και ψυγείο στο κελί του. Οι φρουροί δεν μεταφέρουν καν όπλα, γιατί δημιουργεί ένα εχθρικό περιβάλλον. Ο σκοπός της φυλακής είναι να αποκαταστήσει τα άτομα που βρίσκονται υπό κράτηση και, εάν είναι δυνατόν, να τα καταστήσει πιο χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μετά την απελευθέρωσή τους.

7. Φυλακή Addiwell, Σκωτία

Φυλακή Addiwell

Αυτή είναι η πιο ακριβή και άνετη φυλακή της Σκωτίας. Ωστόσο, έγινε ακριβό όχι επειδή οι κρατούμενοι πληρώνουν για πολυτελή κελιά, αλλά λόγω του κόστους κατασκευής (130 εκατομμύρια λίρες).

Το Addiwell είναι λίγο διαφορετικό από τις άλλες φυλακές επειδή προορίζεται να είναι «μορφωμένος». Αυτό σημαίνει ότι οι τρόφιμοι περνούν ένα πρόγραμμα αποκατάστασης για να κατανοήσουν τα λάθη που τους οδήγησαν στην ολισθηρή κλίση παραβίασης του νόμου.

Η φυλακή διατηρείται άψογα καθαρή και τα κελιά μοιάζουν περισσότερο με μια βιτρίνα IKEA, με μοντέρνα διακόσμηση και έπιπλα για να κάνουν τη ζωή πιο άνετη για τους κρατουμένους.

6. Φυλακή Aranjuez, Ισπανία

Φυλακή Aranjuez

Ο έκτος αριθμός στη λίστα των πιο πολυτελών και ακριβών φυλακών στον κόσμο είναι η φυλακή Aranjuez.Συνήθως, εάν μια γυναίκα γεννήσει ενώ εκτίει ποινή φυλάκισης, το παιδί χορηγείται στα μέλη της οικογένειάς της ή ακόμη και σε μια ανάδοχη οικογένεια. Αλλά ο Aranjuez είναι η μόνη φυλακή που διαθέτει κελιά εξοπλισμένα με κούνιες και χαρακτήρες της Disney στους τοίχους. Στην πραγματικότητα, ένα παιδί μπορεί να μείνει με τη μητέρα του στη φυλακή για έως και τρία χρόνια.

Έτσι, δημιουργείται στενή επαφή μεταξύ της μητέρας και του παιδιού της και το παιδί έχει συναδέλφους με τους οποίους μπορεί να παίξει στην παιδική χαρά.

5. Φυλακή Fuhlsbuettel, Γερμανία

Φυλακή Fuhlsbuettel

Το γερμανικό Fuhlsbuettel μοιάζει περισσότερο με παραμύθι παρά φυλακή. Μοιάζει πολύ με ένα κάστρο στην εμφάνιση, και οι μακροχρόνιοι κρατούμενοι έχουν μια αρκετά ήσυχη ζωή.

Έχουν πρόσβαση σε πλυντήρια και στεγνωτήρια και ζουν σε άνετα κελιά με κρεβάτι, επιφάνεια εργασίας και ξεχωριστό ντους. Οι τρόφιμοι έχουν ακόμη και καθιστικό! Τα "δωμάτιά τους" μοιάζουν περισσότερο με κοιτώνα κολεγίου.

4. Prison Champ-Dollon, Ελβετία

Φυλακή Champ-Dollon

Η Ελβετία είναι μία από τις πιο ευημερούσες χώρες στον κόσμο, και ακόμη και η εκτέλεση μιας πρότασης εδώ μπορεί να φαίνεται σαν ξεκούραση, ειδικά σε σύγκριση με τις χειρότερες φυλακές στον κόσμο.

Η φυλακή Champ-Dollon, που βρίσκεται στη Γενεύη της Ελβετίας, έχει ανακαινιστεί 40 εκατομμύρια δολάρια. Υπήρχαν προβλήματα με ταραχές, ασθένειες και υπερπληθυσμό. Επιπλέον, το ίδρυμα έλαβε κακές κριτικές από την Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά των βασανιστηρίων.

Η φυλακή έχει τώρα μια νέα πτέρυγα με τριπλά κελιά, το καθένα με ιδιωτικό μπάνιο και όμορφα κλινοσκεπάσματα.

3. Πολυτελής φυλακή Leoben, Αυστρία

Πολυτελής φυλακή LeobenΗ φυλακή έχει 205 θέσεις. Το κτίριο φυλακών υψηλής τεχνολογίας σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα Joseph Hohenzim. Στην αυλή υπάρχει κήπος με τραπέζια τένις και ιπποδρομία, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη.

2. Ομοσπονδιακό Διορθωτικό Ίδρυμα Butner, ΗΠΑ

Ομοσπονδιακό Διορθωτικό Ίδρυμα ButnerΗ φυλακή ανδρών έχει χωρητικότητα 3.600 κρατουμένων. Μεταξύ των διάσημων "φιλοξενούμενων" της φυλακής είναι ο ιδρυτής της μεγαλύτερης οικονομικής πυραμίδας, ο Μπερνάρντ Μάντοφ, ο δολοφόνος του Ρέιγκαν Τζον Χίνκκ, και επικεφαλής μεγάλων εταιρειών που έχουν καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα. Οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με καλωδιακή τηλεόραση, υπάρχουν κέντρα ιατρικής και ψυχολογικής βοήθειας στην περιοχή.

1. Φυλακή πέντε αστέρων Bastoy, Νορβηγία

Φυλακή πέντε αστέρων BastoyΗ άνετη εγκατάσταση 115 κρεβατιών είναι η πρώτη φιλική προς το περιβάλλον φυλακή στον κόσμο. Εδώ παράγεται ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, τα σκουπίδια ταξινομούνται και τα φρούτα και τα λαχανικά καλλιεργούνται στην επικράτειά τους. Όλοι οι κρατούμενοι συμμετέχουν στη συντήρηση της φυλακής, επομένως η συντήρηση είναι φθηνή. Επιτρέπεται στους καταδίκους να κολυμπούν στη θάλασσα και να κάνουν ιππασία.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση