Σπίτι Κορωνοϊός Οι χειρότερες πανδημίες στην ιστορία

Οι χειρότερες πανδημίες στην ιστορία

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μιας μολυσματικής ασθένειας, δεν υπάρχει χειρότερο σενάριο από μια πανδημία. Αυτό είναι το όνομα μιας κατάστασης στην οποία η επιδημία εξαπλώνεται εκτός της χώρας.

Όσο πιο πολιτισμένοι άνθρωποι άρχισαν να χτίζουν πόλεις, να ανοίγουν εμπορικούς δρόμους και να διεξάγουν πολέμους με άλλες πόλεις, τόσο πιο πιθανές έγιναν πανδημίες. Παρακάτω είναι μια λίστα με τις χειρότερες πανδημίες στην παγκόσμια ιστορία.

10. Πανούκλα της Αθήνας - 430 π.Χ.

lp2r4romΟ ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος, μόνο στην Αθήνα - 30 χιλιάδες άτομα.

Η πρώτη καταγεγραμμένη πανδημία εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια του Πελοποννησιακού Πολέμου. Αφού η ασθένεια πέρασε από τη Λιβύη, την Αιθιοπία και την Αίγυπτο, ξεπέρασε τα αθηναϊκά τείχη, τα οποία πολιορκήθηκαν από τους Σπαρτιάτες. Λόγω αυτής, πέθανε τα δύο τρίτα του πληθυσμού της Αθήνας.

Τα συμπτώματα της αθηναϊκής πανώλης περιελάμβαναν πυρετό, δίψα, αιματηρή πονόλαιμο και γλώσσα και ερυθρότητα του δέρματος. Η ασθένεια, πιθανώς τυφοειδής πυρετός, εξασθένισε πολύ τους Αθηναίους και συνέβαλε στη νίκη των Σπαρτιατών.

9. Πανούκλα του Ιουστινιανού - 541 μ.Χ.

fzdvy3ypΟ αριθμός των θυμάτων είναι 25 εκατομμύρια στην Ευρώπη και 66 εκατομμύρια στην Ανατολή.

Μία από τις χειρότερες ασθένειες στην ανθρώπινη ιστορία εμφανίστηκε πρώτα στην Αίγυπτο, μετά εξαπλώθηκε σε ολόκληρη την Παλαιστίνη και το Βυζάντιο και μετά σε όλη τη Μεσόγειο.

Αυτή η πανούκλα πιστώνεται με τη δημιουργία της αποκαλυπτικής ατμόσφαιρας που προκάλεσε την ταχεία εξάπλωση του Χριστιανισμού.

Πιστεύεται ότι η Ιουστινιανή πανούκλα είναι η πρώτη μεγάλη εμφάνιση της βουβονικής πανώλης. Δεν έφυγε ούτε από τις δυνάμεις που ήταν, ούτε από τους αγίους, μεταξύ των οποίων ήταν ο ιδρυτής του ιρλανδικού μοναχισμού, ο Άγιος Φινλανδός του Clonard.

8. Λέπρα (λέπρα) - Μεσαίωνα

tuvfypvjΟ ακριβής αριθμός των θυμάτων είναι άγνωστος.

Αν και η λέπρα ήταν γνωστή την εποχή του Ιπποκράτη και αναφέρεται στη Βίβλο, απέκτησε το καθεστώς πανδημίας στον Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Ως αποτέλεσμα της ευρείας εξάπλωσης της νόσου, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 19.000 αποικίες λεπρών - ιδρύματα επικεντρώθηκαν στη διατήρηση ασθενών με λέπρα.

Αυτή η αργά αναπτυσσόμενη βακτηριακή ασθένεια που προκαλεί πληγές και παραμορφώσεις θεωρήθηκε θεϊκή τιμωρία, η οποία απέτρεψε μόνο τους υγιείς ανθρώπους από τα θύματα της λέπρας. Εκδιώχθηκαν συχνά από τους οικισμούς και θάφτηκαν τελετουργικά κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η λέπρα αντιμετωπίζεται με επιτυχία με αντιμικροβιακή θεραπεία. Τον 21ο αιώνα, υπάρχουν λιγότεροι από 500 χιλιάδες άτομα με λέπρα στη Γη, τα περισσότερα από τα οποία ζουν στην Ινδονησία, την Ινδία και τη Βραζιλία.

7. Μαύρος θάνατος - 1346-1353

itcogzgfΟ αριθμός των νεκρών είναι 75-200 εκατομμύρια.

Το δεύτερο μεγάλο ξέσπασμα της βουβονικής πανώλης στην ιστορία μπορεί να έχει ξεκινήσει στην Ασία και να ταξιδέψει δυτικά με εμπόρους. Το 1347 μ.Χ., όταν οι ασθενείς με πανούκλα έφτασαν στο λιμάνι της Σικελίας της Μεσσήνης, η ασθένεια εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Ευρώπη. Υπήρχαν τόσα πολλά νεκρά που πολλά πτώματα έμειναν να σαπίζουν στο έδαφος και δημιούργησαν μια συνεχή μυρωδιά στις πόλεις.

Η Αγγλία και η Γαλλία ήταν τόσο ανίκανα από την πανούκλα που κήρυξαν ανακωχή στον πόλεμο των εκατό χρόνων.Το βρετανικό φεουδαρχικό σύστημα κατέρρευσε όταν ο Μαύρος Θάνατος άλλαξε τις οικονομικές συνθήκες και τα δημογραφικά στοιχεία ολόκληρης της Ευρώπης.

6. Ευλογιά - 1520

kyspdl03Ο συνολικός αριθμός των θανάτων είναι άγνωστος.

Για αιώνες, η ευλογιά ήταν μια από τις κύριες απειλές που προκαλούν ασθένειες στους πληθυσμούς της Ευρώπης, της Ασίας και της Αραβίας. Ζήτησε τη ζωή κάθε τρίτου σε 10 μολυσμένα άτομα. Και οι πρώτοι Ευρωπαίοι ερευνητές έφεραν τον ιό της ευλογιάς στον Νέο Κόσμο, του οποίου οι κάτοικοι δεν είχαν ασυλία από αυτήν την ασθένεια.

Ήταν ευλογιά που ήταν ένας από τους κύριους λόγους για το θάνατο της αυτοκρατορίας των Αζτέκων. Και στην Αμερική, η ευλογιά χρειάστηκε περίπου 100 χρόνια για να εξαλείψει περίπου το 90% του αυτόχθονου πληθυσμού. Ο πληθυσμός του Μεξικού μειώθηκε σε ένα εκατομμύριο από 11 εκατομμύρια πριν από την ευρωπαϊκή κατάκτηση

Η έρευνα το 2019 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι θάνατοι περίπου 56 εκατομμυρίων Αμερικανών ιθαγενών τον 16ο και 17ο αιώνα, κυρίως λόγω ευλογιάς και άλλων ασθενειών, θα μπορούσαν να έχουν αλλάξει το κλίμα της Γης. Η ανάπτυξη της βλάστησης σε προηγουμένως καλλιεργούμενη γη τράβηξε περισσότερο CO2 από την ατμόσφαιρα και προκάλεσε ψύξη.

Διασκεδαστικό γεγονός: Η ευλογιά ήταν η πρώτη ιική επιδημία που σταμάτησε με ένα εμβόλιο. Το 1980, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι η ευλογιά είχε εξαλειφθεί παγκοσμίως.

5. Η πρώτη πανδημία χολέρας - 1817.

0mcn0cflΠιστεύεται ότι έχει σκοτώσει τη ζωή πολλών εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μέχρι τον 19ο αιώνα, η χολέρα περιοριζόταν στα σύνορα της Ινδίας. Και ακόμη και η ενεργός αποικιακή πολιτική της Βρετανίας, η μετανάστευση ανθρώπων και η ανάπτυξη του διεθνούς εμπορίου δεν μπορούν να εξηγήσουν την εκρηκτική φύση της εξάπλωσης της χολέρας σε όλο τον κόσμο. Πιστεύεται ότι το βακτήριο που προκάλεσε την ασθένεια μεταλλάχθηκε λόγω μη φυσιολογικών καιρικών συνθηκών το 1816.

Διαχέοντας τρόφιμα και νερό μολυσμένα με κόπρανα, το Vibrio cholerae μεταφέρθηκε σε Βρετανούς στρατιώτες που τους έφεραν από την Ινδία στην Ισπανία, την Αφρική, την Ινδονησία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ιταλία, τη Γερμανία και την Αμερική, όπου σκοτώθηκαν συνολικά 150.000 άνθρωποι.

Η πανδημία έπληξε επίσης τη Ρωσική Αυτοκρατορία, όπου, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πέθανε λίγο περισσότεροι από 197 χιλιάδες άνθρωποι. Η χολέρα, με το παρατσούκλι «ο θάνατος ενός σκύλου» από τους Ρώσους, έχει οδηγήσει σε προηγουμένως ακανόνιστους περιορισμούς στην κυκλοφορία που γεννήθηκαν ταραχές χολέρας.

Στην Αγία Πετρούπολη, πλήθη θανάσιμων φοβισμένων ανθρώπων συνελήφθησαν και ξυλοκοπήθηκαν κατά το ήμισυ από ξένους γιατρούς, οι οποίοι κατηγορήθηκαν ότι έφεραν τη λοίμωξη στη Ρωσία για να εξοντώσουν τον ρωσικό λαό. Χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας και του στρατού για να σταματήσουν τόσο δημοφιλείς φρικαλεότητες.

Το εμβόλιο δημιουργήθηκε το 1885, αλλά οι πανδημίες της χολέρας συνεχίστηκαν μέχρι το 1975.

4. Η τρίτη πανδημία πανώλης - 1855

nwtamy32Η βουβωνική πανούκλα σκότωσε 15 εκατομμύρια ζωές.

Ξεκινώντας από την κινεζική επαρχία Γιουνάν και μετακόμισε προς την Ινδία και το Χονγκ Κονγκ, η πανώλη των βουβονικών αποκορύφωσε τη σκοτεινή συγκομιδή της για τρίτη φορά.

Η Ινδία υπέστη τις σημαντικότερες απώλειες και η επιδημία μιας φοβερής ασθένειας σε αυτήν τη χώρα χρησιμοποιήθηκε ως δικαιολογία για τις καταπιεστικές πολιτικές της Αγγλίας, η οποία πυροδότησε εξέγερση εναντίον των Βρετανών. Στη βιβλιογραφία, είναι γνωστός ως ο Πρώτος Πόλεμος της Ανεξαρτησίας ή η «Άνοδος του Σεπόι».

Μια από τις χειρότερες πανδημίες στον κόσμο θεωρήθηκε ενεργή μέχρι το 1960, όταν ο αριθμός των περιπτώσεων μειώθηκε κάτω από μερικές εκατοντάδες.

3. Ισπανική γρίπη - 1918

qj2ymfi4Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι 50 εκατομμύρια.

Η μεγαλύτερη πανδημία γρίπης στην ιστορία ξέσπασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε τμήματα της Ασίας και στη συνέχεια εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλο τον κόσμο.

Εκείνη την εποχή, δεν υπήρχαν αποτελεσματικά φάρμακα ή εμβόλια για τη θεραπεία αυτού του στελέχους του ιού της γρίπης. Οι αναφορές για ένα ξέσπασμα γρίπης στη Μαδρίτη την άνοιξη του 1918 οδήγησαν στο γεγονός ότι η πανδημία ονομάστηκε «ισπανική γρίπη» ή, εν συντομία, «ισπανική γρίπη».

Στη Ρωσία, 3 εκατομμύρια άνθρωποι, ή 3,4% του πληθυσμού της χώρας, πέθαναν από την ισπανική γρίπη.

Η απειλή της ισπανικής γρίπης δεν εξαφανίστηκε μέχρι το καλοκαίρι του 1919, όταν οι περισσότεροι από τους μολυσμένους είτε ανάρρωσαν είτε πέθαναν.

2. HIV / AIDS - 1981

zy5jogu0Ήδη 35 εκατομμύρια άνθρωποι με AIDS έχουν πεθάνει από την ανακάλυψή του το 1981.

«Κανείς δεν πεθαίνει από το AIDS», μπορεί να υποστηρίξει ο αναγνώστης.Πράγματι, το ίδιο το AIDS, επίσης γνωστό ως σύνδρομο επίκτητης ανοσολογικής ανεπάρκειας που προκαλείται από τον ιό ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV), δεν σκοτώνει κανέναν.

Σκοτώνουν ογκολογικές και άλλες ασθένειες που εμφανίζονται σε ένα άτομο λόγω του γεγονότος ότι το AIDS κατέστρεψε το ανοσοποιητικό σύστημα και το σώμα δεν μπόρεσε να καταπολεμήσει τη μόλυνση που εισήλθε σε αυτό.

Ένα ενδιαφέρον γεγονός: αρχικά, η ασθένεια που προκλήθηκε από τον ιό HIV ονομάστηκε «ασθένεια τεσσάρων G» επειδή βρέθηκε στο:

  1. Αϊτινοί ή επισκέπτες στο νησί.
  2. ομοφυλόφιλοι;
  3. εξαρτημένοι από ηρωίνη
  4. αιμοφιλιστές.

Ωστόσο, αργότερα οι γιατροί ανακάλυψαν ότι το AIDS εμφανίζεται όχι μόνο σε άτομα που ασκούν ομοφυλοφιλικές σχέσεις. Ως εκ τούτου, το 1982, ο όρος AIDS τέθηκε σε κυκλοφορία, ο οποίος παραμένει σχετικός μέχρι σήμερα.

1. Wuhan coronavirus - 2019

hjx3gl0eΑπό τις 15 Απριλίου 2020, 129.976 νεκροί.

Ζούμε σε μια ενδιαφέρουσα στιγμή και είμαστε ακόμη άμεσοι θεατές και συμμετέχοντες στο πώς Το coronavirus αλλάζει τον κόσμο.

Το COVID-19 προκαλείται από ένα νέο στέλεχος 2019-nCoV που δεν έχει εντοπιστεί στο παρελθόν σε ανθρώπους. Τα συμπτώματα, όπως αναπνευστικά προβλήματα, πυρετός και εξουθενωτικός ξηρός βήχας, μπορεί να οδηγήσουν σε πνευμονία και θάνατο. Στο κόκκινο" ζώνη κινδύνου για κοροναϊό υπάρχουν ηλικιωμένοι.

Εφόσον ένα εμβόλιο δεν έχει δημιουργηθεί ακόμη για τον νέο ιό, έχει εξαπλωθεί πέρα ​​από την Κίνα και μέχρι τα μέσα Απριλίου καταγράφηκε σε 183 χώρες σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, ο κοροναϊός είναι, αν όχι η χειρότερη πανδημία στον κόσμο, τουλάχιστον η πιο δημοσιευμένη.

Όσον αφορά τον αριθμό των μολυσμένων, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέχουν ηγετική θέση, όπου υπάρχουν ήδη 607.670 κρούσματα, η Ρωσία (24 490 κρούσματα της νόσου) βρίσκεται στην 15η θέση.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση