Σπίτι Κορωνοϊός Κύριες ομάδες κινδύνου για coronavirus Covid-19

Κύριες ομάδες κινδύνου για coronavirus Covid-19

Ο χειμώνας έχει ήδη τελειώσει και η εξάπλωση του κοροναϊού κερδίζει μόνο ορμή. Λόγω του Covid-19, οι Ρώσοι κλήθηκαν ακόμη και να ξεκουραστούν στο Νταγκεστάν, και όχι στην Ιταλία, που βγήκε στην κορυφή όσον αφορά τους θανάτους από κοροναϊό.

Ο αριθμός των θανάτων από coronavirus σε αυτήν τη χώρα από τις 03/11/2020 έφτασε τα 366 άτομα (ή 4,96% από 7,3 χιλιάδες περιπτώσεις). Μόνο στις 8 Μαρτίου, 133 άνθρωποι πέθαναν.

Θάνατοι από κοροναϊούς στις 8 Μαρτίου

Και αν πάρουμε το ποσοστό των μολυσμένων από τον συνολικό αριθμό των κατοίκων της χώρας, τότε η Νότια Κορέα είναι στην πρώτη θέση. Έχει 142.1 επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης από κοροναϊό για κάθε εκατομμύριο πολίτες.

Αυτή είναι η εμφάνιση των κορυφαίων 10 χωρών με τον μεγαλύτερο αριθμό ατόμων που έχουν μολυνθεί με κοροναϊό αυτήν τη στιγμή.

 1. Κίνα.
 2. Ιταλία.
 3. Ιράν.
 4. Νότια Κορέα.
 5. Γαλλία.
 6. Ισπανία.
 7. Γερμανία.
 8. ΗΠΑ.
 9. Ιαπωνία.
 10. Ολλανδία.

Ωστόσο, ο ιός είναι πολύ επιλεκτικός. Δεν αγγίζει μερικά, ενώ σε άλλα προκαλεί την ανάπτυξη σοβαρής ή ακόμη και θανατηφόρου ασθένειας. Έχουμε προηγουμένως καλύψει λεπτομερώς γεγονότα σχετικά με την εμφάνιση, τα συμπτώματα και τη θεραπεία του κοροναϊού... Και σε αυτό το άρθρο, θα ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στις κύριες ομάδες κινδύνου κατά τη διάρκεια της επιδημίας του κοροναϊού.

Οι ηλικιωμένοι είναι ευάλωτοι στο Covid-19

Η συντριπτική πλειονότητα των περιπτώσεων κοροναϊού στην Κίνα - δηλαδή το 87% - καταγράφηκαν σε άτομα ηλικίας 30 έως 79 ετών. Σύμφωνα με ειδικούς από το Κινέζικο Κέντρο Ελέγχου Νόσων, αυτή η κατάσταση μπορεί να σχετίζεται με τον τρόπο ζωής, επειδή οι ενήλικες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με άλλους ανθρώπους.

Οι έφηβοι και οι άνθρωποι στα 20 τους αλληλεπιδρούν επίσης με άλλους στο σχολείο, την εργασία και τις δημόσιες συγκοινωνίες, αλλά σπάνια διαγιγνώσκονται με Covid-19.

 • Από όλους τους Κινέζους πολίτες που αρρώστησαν, μόνο το 8,1% ήταν άτομα στα 20 τους.
 • 1,2% ήταν έφηβοι
 • και στο 0,9% των περιπτώσεων, άτομα ηλικίας 9 ετών και κάτω μολύνθηκαν με τον κοροναϊό.

Ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει θάνατο από κοροναϊό

Ποιος αντιμετωπίζει θάνατο από coronavirus 2019-nCOVΕάν πάρουμε τον αριθμό των θανάτων από τον κοροναϊό, τότε η προκατάληψη προς τους ηλικιωμένους γίνεται ακόμα πιο δυνατή.

Από τον Φεβρουάριο του 2020, το 2,3% όλων των θανάτων επιβεβαιώθηκε στην Κίνα.

 • Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό θνησιμότητας 14,8% μεταξύ των ατόμων ηλικίας 80 ετών και άνω αντικατοπτρίζει πιθανώς άλλες ιατρικές καταστάσεις, ασθενέστερη ανοσία ή απλώς κακή συνολική υγεία.
 • Το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των ασθενών 50 ετών ήταν 1,3%.
 • Σε ασθενείς ηλικίας 40 ετών, είναι ακόμη χαμηλότερο - 0,4%.
 • Και υπάρχει πολύ μικρή πιθανότητα θανάτου από κοροναϊό σε άτομα ηλικίας 10 έως 39 ετών. Είναι 0,2%.

Γιατί οι νέοι σπάνια λαμβάνουν κοροναϊό;

Οι νέοι σπάνια λαμβάνουν κοροναϊόΟι νέοι, σε αντίθεση με τους ηλικιωμένους, μόλις αρρωσταίνουν με κοροναϊό. Σύμφωνα με την ΠΟΥ, το ποσοστό επίπτωσης σε άτομα κάτω των 18 ετών είναι μόνο 2,4% όλων των αναφερόμενων περιπτώσεων.

Ακόμη και οι περιπτώσεις Covid-19 σε παιδιά και εφήβους μεταξύ 10 και 19 ετών είναι σπάνιες. Στις αρχές Φεβρουαρίου 2020, υπήρχαν 549 κρούσματα λοίμωξης σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ή 1,2% του συνολικού αριθμού κρουσμάτων στην Κίνα. Μόνο ένας από τους ασθενείς πέθανε.

Μία ενδιαφέρουσα εξήγηση για την προφανή αντίσταση των νέων στο Covid-19: σε περιοχές κοντά στην επαρχία Hubei της Κίνας, τα μικρά παιδιά εκτίθενται συχνά σε άλλους κοροναϊούς. Αυτό θα μπορούσε να τους δώσει μερική ασυλία στο Covid-19. Ωστόσο, αυτό δεν εξηγεί γιατί οι νέοι σε άλλα μέρη του κόσμου σπάνια επηρεάζονται από τον κοροναϊό.

Εγκυμοσύνη και κοροναϊός

Εγκυμοσύνη και κοροναϊός Covid-2019Στις αρχές Φεβρουαρίου, τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μια γυναίκα που είχε μολυνθεί από τον ιό είχε γεννήσει ένα παιδί που στη συνέχεια έδειξε θετικό για το Covid-19. Οι επιστήμονες έχουν προτείνει ότι τα νεογνά μπορούν να μολυνθούν με κοροναϊό από το σώμα της μητέρας, μέσω του πλακούντα.

 • Μόνο μια μικρή μελέτη εξέτασε αυτήν την «κάθετη μετάδοση». Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Wuhan διαπίστωσαν ότι από εννέα έγκυες ασθενείς που είχαν μολυνθεί με Covid-19 (όλοι είχαν καισαρική τομή), κανένας δεν μεταδίδει τον ιό στα παιδιά τους. Η υγεία όλων των νεογέννητων ήταν φυσιολογική, οι βαθμολογίες Apgar ήταν υψηλές.
 • Όσον αφορά την επίδραση του κορανοϊού στην υγεία της μέλλουσας μητέρας, το Covid-19 δεν φαίνεται να είναι πολύ σοβαρό σε έγκυες γυναίκες. Τουλάχιστον, αυτό το συμπέρασμα έγινε από επιστήμονες με βάση τον μικρό αριθμό συμμετεχόντων στη μελέτη.
 • Αυτό προκαλεί έκπληξη επειδή η εγκυμοσύνη καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα (έτσι ώστε να μην επιτίθεται στο έμβρυο). Ως εκ τούτου, οι έγκυες γυναίκες είναι συνήθως πιο ευαίσθητες σε αναπνευστικά παθογόνα από τις μη έγκυες γυναίκες. Ωστόσο, καμία από τις εννέα γυναίκες στη μελέτη δεν παρουσίασε σοβαρή πνευμονία Covid-19.
 • Ίσως η ανοσοκαταστολή σε έγκυες γυναίκες είναι πραγματικά ωφέλιμη για τον κοροναϊό. Υπάρχει μια εκδοχή ότι μερικά από τα πιο σοβαρά συμπτώματα αυτής της ασθένειας είναι το αποτέλεσμα μιας υπερβολικά ενεργού ανοσοαπόκρισης. Αυτή η κατάσταση ονομάζεται υπερκυτταροναιμία - τα μόρια κυτοκίνης ενεργοποιούν τα ανοσοκύτταρα στη θέση της φλεγμονής και το τελευταίο απελευθερώνει ένα νέο τμήμα των κυτοκινών. Αυτός ο ανεξέλεγκτος φαύλος κύκλος μπορεί να είναι θανατηφόρος.

Το Coronavirus προτιμά τους άντρες, ειδικά τους χρόνιους ασθενείς

Το Coronavirus προτιμά τους άντρεςΗ επίδραση του φύλου στην ευαισθησία του Covid-19 δεν έχει μελετηθεί όσο η επίδραση της ηλικίας, αλλά τα προκαταρκτικά δεδομένα υποδηλώνουν ότι οι άνδρες ενδέχεται να είναι πιο εκτεθειμένοι στον ιό.

Ερευνητές από την ΠΟΥ διαπίστωσαν ότι στο 51% των περιπτώσεων (του συνολικού αριθμού των περιπτώσεων), οι άνδρες είναι άρρωστοι με κοροναϊό. Αυτά τα ευρήματα απηχούν μια μελέτη 1.099 ασθενών στο Γουχάν που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιανουαρίου. Αποδείχθηκε ότι το 58% των ασθενών είναι άνδρες.

Είναι πιθανό αυτή η ανισορροπία να αντικατοπτρίζει το γεγονός ότι οι προσβεβλημένοι άνδρες συχνά ταξίδευαν ή / και αλληλεπιδρούσαν με μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Αλλά η διαφορά στα ποσοστά θνησιμότητας είναι αρκετά πραγματική: 1,7% των γυναικών και 2,8% των ανδρών, σύμφωνα με το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Η διαφορά μεταξύ ανδρών και γυναικών στη θνησιμότητα μπορεί να σχετίζεται με το πόσο υγιής ήταν ο ασθενής προτού προσβληθεί από τον κοροναϊό.

 • Σε άτομα που έχουν ήδη υποστεί μία ή άλλη χρόνια ασθένεια, ο κοροναϊός είναι πιο σοβαρός. Αυτά είναι τα ευρήματα από μια μεγάλη μελέτη που πραγματοποιήθηκε στην Κίνα.
 • Οι επιστήμονες ανέλυσαν τον αντίκτυπο της υποκείμενης νόσου σε 1.590 ασθενείς με κοροναϊούς. Ταυτόχρονα, ελήφθησαν υπόψη η ηλικία του ασθενούς και οι κακές συνήθειες.
 • Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 399 ασθενείς με τουλάχιστον μία επιπλέον ιατρική πάθηση (συμπεριλαμβανομένων καρδιαγγειακών παθήσεων, διαβήτη, ηπατίτιδας, χρόνιας αποφρακτικής πνευμονικής νόσου ή καρκίνου) είχαν 79% αύξηση της πιθανότητας να λάβουν εντατική θεραπεία ή να χρησιμοποιήσουν μάσκα οξυγόνου.
 • Οι συννοσηρότητες αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο θανάτου από το Covid-19. Το ποσοστό θνησιμότητας σε ασθενείς που δεν ανέφεραν άλλες ιατρικές καταστάσεις ήταν 0,9%. Αλλά σε ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, έφτασε το 10,5%, σε διαβητικούς - 7,3% και σε άτομα με χρόνιες αναπνευστικές παθήσεις όπως η ΧΑΠ - 6,3%.Ο κίνδυνος θανάτου από κοροναϊό αυξήθηκε κατά 6,0% σε ασθενείς με υπέρταση και 5,6% σε ασθενείς με καρκίνο.

Σύντομα συμπεράσματα

Το "αγαπημένο κοινό" για τον κοραναϊό είναι άτομα από 30 έως 79 ετών. Σε μια ομάδα ειδικών κινδύνων - άτομα άνω των 60 ετών.

Μικρά παιδιά, έφηβοι, καθώς και νέοι κάτω των 20 ετών σπάνια αρρωσταίνουν.

Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να διαγνωστούν με κοροναϊό από ότι οι γυναίκες και οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πεθάνουν από αυτή τη μόλυνση.

Η πιθανότητα θανάτου και σοβαρών επιπλοκών από κοροναϊό αυξάνεται εάν ο ασθενής ήδη πάσχει από χρόνια ασθένεια όπως διαβήτη, υπέρταση, καρκίνο κ.λπ.

Οι έγκυες γυναίκες μπορούν να μεταδώσουν την ασθένεια στα μωρά τους μέσω του πλακούντα (ωστόσο, απαιτείται περισσότερη έρευνα σχετικά με αυτό το θέμα). Ωστόσο, σε έγκυες γυναίκες, ο κοροναϊός δεν προκαλεί απαραίτητα σοβαρές επιπλοκές.

Συμπτώματα του κοροναϊού

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση