Σπίτι Κορωνοϊός 5 βιομηχανίες που επηρεάζονται από τον κοροναϊό

5 βιομηχανίες που επηρεάζονται από τον κοροναϊό

Επιδημία κορωνοϊός κερδίζει ορμή. Οι περισσότερες ρωσικές πόλεις έχουν ήδη την πρώτη μολυσμένη. Οι άνθρωποι ανησυχούν για την υγεία τους, και αυτό είναι φυσικό. Ωστόσο, δεν διατρέχουν μόνο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και η ρωσική οικονομία. Το αστείο κυκλοφορεί ήδη στο Διαδίκτυο ότι «δεν μπορείτε να φορέσετε μάσκα».

Ωστόσο, αυτή η τάση μπορεί να εντοπιστεί όχι μόνο στη Ρωσία, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Οι προβλέψεις είναι απογοητευτικές: η αύξηση του παγκόσμιου ΑΕΠ είναι 1,5%, αντί για 2,9% (ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε πριν ξεκινήσει η επιδημία). Αν και δεν χρειάζεται να κοιτάξουμε μακριά, ορισμένες εταιρείες υφίστανται ήδη μεγάλες απώλειες. Παρακάτω είναι οι κορυφαίοι 5 κλάδοι που έχουν πληγεί σκληρά από το coronavirus.

Παραγωγή

e4jgzcffΕίναι δύσκολο να μιλήσουμε για συγκεκριμένους αριθμούς εδώ, αλλά οι περισσότερες επιχειρήσεις αντιμετώπισαν ακόμη δυσκολίες. Η εργασία σταματά λόγω έλλειψης ανταλλακτικών και εξαρτημάτων. Παραγγέλλονται στην Κίνα, αλλά οι παραδόσεις αναβάλλονται επ 'αόριστον. Μερικά από αυτά μπορούν να αγοραστούν στη Ρωσία, αλλά αυτό οδηγεί σε υψηλότερες τιμές. Πρέπει να εργαστείτε με απώλεια, για να μην απογοητεύσετε τους πελάτες σας. Οι ιδιοκτήτες των εταιρειών δεν μπορούν να υποβάλουν αξιώσεις εναντίον των Κινέζων συνεργατών, αλλά οι πελάτες απαιτούν την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Εκπρόσωποι του περιοδικού Forbes μίλησαν για αυτό με τους ιδιοκτήτες των εταιρειών. Ο Ρώσος προγραμματιστής επεξεργαστών Baikal Electronics, ο κατασκευαστής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού T8, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ραδιοηλεκτρονικών GK Mikron - κανένας από αυτούς δεν άρχισε να αρνείται ότι υπάρχει πρόβλημα. Πόσες τέτοιες οργανώσεις υπάρχουν στη Ρωσία;

Οι προθεσμίες καίγονται, οι συμβάσεις δεν πληρούνται, αλλά υπάρχει ελπίδα. Στις 16 Μαρτίου, πάνω από το 90% των Κινέζων κατασκευαστών επέστρεψε στη δουλειά.

Αερομεταφορά

50be0xw1Τους τελευταίους 1,5 μήνες, οι ρωσικές αεροπορικές εταιρείες υπέστησαν σημαντικές απώλειες. Αρχικά, οι πτήσεις προς την Κίνα, τη Νότια Κορέα και το Ιράν ήταν περιορισμένες. Οι πτήσεις προς χώρες της ΕΕ έχουν απαγορευτεί από τις 16 Μαρτίου. Θα πραγματοποιούνται μόνο πτήσεις τσάρτερ προς τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθήκον τους είναι να διασφαλίσουν την επιστροφή των Ρώσων πολιτών στην πατρίδα τους. Αξιωματούχοι της αεροπορικής εταιρείας αναφέρουν ότι δεν έχουν απομείνει διεθνείς πτήσεις. Τουρκία, Μαυροβούνιο, Καζακστάν, Αρμενία, Κιργιστάν, Ουζμπεκιστάν, ΗΑΕ, Τατζικιστάν - αν και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί που θέλουν να πετάξουν εκεί. Οι προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος με τη βοήθεια πτήσεων εσωτερικού (εντός της Ρωσίας) ήταν επίσης ανεπιτυχείς. Οι άνθρωποι φοβούνται να φύγουν, προτιμούν να μένουν στο σπίτι.

Οι ειδικοί της συμβουλευτικής εταιρείας "Bain & Company" έχουν ορίσει κατά προσέγγιση αριθμούς. Προβλέπουν ότι μέχρι το φθινόπωρο του 2020, οι ρωσικοί αερομεταφορείς θα χάσουν 360 δισεκατομμύρια ρούβλια, οπότε οι άμεσες απώλειές τους θα ανέλθουν σε 180-215 δισεκατομμύρια ρούβλια.

Οι αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο προετοιμάζονται για την κρίση, μερικές από αυτές έχουν ήδη δηλωθεί ότι έχουν χρεοκοπήσει. Οι ρωσικοί αερομεταφορείς συνεχίζουν.

Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

xe0wjr5qΤο ξέσπασμα του κοροναϊού είχε τεράστιο αντίκτυπο στην τουριστική βιομηχανία. Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού δήλωσε ότι 50 εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε αυτόν τον τομέα κινδυνεύουν να μειωθούν.

Κλείσιμο συνόρων, περιορισμός της κίνησης - οι ταξιδιωτικοί πράκτορες υφίστανται απώλειες. Στα τέλη Φεβρουαρίου, η Ένωση Tour Operators της Ρωσίας αξιολόγησε τους κινδύνους και ονομάστηκε 27 δισεκατομμύρια ρούβλια.Φυσικά, αυξάνεται καθημερινά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακριβή δεδομένα. Περίπου 15 χιλιάδες τουρίστες ακύρωσαν ταξιδιωτικά αιτήματα από τον Μάρτιο έως τον Μάιο, δηλαδή περισσότερα από 500 εκατομμύρια ρούβλια.

Δεν υπάρχει τίποτα περίεργο εδώ. Τα σύνορα είναι κλειστά, οι πτήσεις αναστέλλονται. Το 2019, 1,5 εκατομμύρια τουρίστες από την Κίνα επισκέφτηκαν τη Ρωσία. Προβλέπεται ότι το 2020 ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί κατά 10%, αλλά όχι. Εάν η κατάσταση δεν αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι, τότε το ποσό των απωλειών θα ανέλθει σε 30 δισεκατομμύρια ρούβλια και λαμβάνονται υπόψη μόνο οι Κινέζοι τουρίστες. Τώρα οι εταιρείες πρέπει μόνο να υπολογίσουν πόσο θα χάσουν.

Οι Ρώσοι που έχουν ήδη αγοράσει κουπόνια προσπαθούν να τα πάρουν πίσω. Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες δεν έχουν άλλη επιλογή, δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν επιστροφή χρημάτων. Αλλά η διαδικασία καθυστερεί, καθώς όλα αυτά γίνονται μέσω των δικαστηρίων. Οι ανεπιτυχείς τουρίστες ανησυχούν, γιατί μένουν χωρίς χρήματα και χωρίς ξεκούραση.

Ξενοδοχειακή επιχείρηση

jzbubadzΟ τουρισμός και η φιλοξενία είναι αλληλένδετα. Δεν υπάρχει εισροή τουριστών στη χώρα, τα ξενοδοχεία και οι ξενώνες είναι άδειοι. Οι μεγάλες πόλεις της Ρωσίας ήδη υποφέρουν από έλλειψη πελατών από την Ασία και την Ευρώπη. Αυτό το πρόβλημα επισημαίνεται έντονα στην Άπω Ανατολή, όπου επισκέπτονταν τακτικά επισκέπτες από γειτονικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας. Τα ξενοδοχεία είναι κλειστά, τα ξενοδοχεία, το προσωπικό αποστέλλονται με άδεια άνευ αποδοχών. Υπάρχει ελπίδα για εισροή τουριστών από άλλες ρωσικές πόλεις, αλλά είναι επίσης απατηλή. Τουλάχιστον για τώρα, τα ταξίδια, ακόμη και εντός των συνόρων της χώρας τους, είναι το τελευταίο πράγμα που σκέφτονται οι άνθρωποι τώρα. Φυσικά, υπάρχουν τολμηροί που ελπίζουν για τους Ρώσους «ίσως», αλλά δεν υπάρχουν πολλοί από αυτούς.

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και ξενοδοχείων ελπίζουν ότι η κατάσταση θα αλλάξει μέχρι το καλοκαίρι. Τα μέρη έχουν ήδη κρατηθεί για τη θερινή περίοδο, συμπεριλαμβανομένων τουριστών από άλλες χώρες. Οι κρατήσεις ακυρώνονται, αλλά μέχρι στιγμής αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες.

Σφαίρα ψυχαγωγίας

ky2mumq4Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι η ψυχαγωγία δεν έχει μεγάλη ζήτηση τώρα. Για το φόβο της μόλυνσης, οι άνθρωποι αρνούνται να επισκεφθούν δημόσιους χώρους. Μουσεία, θέατρα, αναπτυξιακά κέντρα και κέντρα παιχνιδιού - σημειώθηκε μείωση του αριθμού των επισκεπτών παντού. Ακόμη και το στούντιο ταινιών Paramount και η πανταχού παρούσα Disney με τα πάρκα ψυχαγωγίας τους έχουν ήδη μάθει πόσο αρνητικές είναι οι επιπτώσεις του κοροναϊού, πόσο μάλλον οι ρωσικές εταιρείες.

Οι κινηματογράφοι υποφέρουν περισσότερο, και υπάρχουν πολύ λιγότεροι άνθρωποι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν μια ταινία στη μεγάλη οθόνη. Τώρα οι άνθρωποι απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους ταινίες στο σπίτι. Εάν είστε ένας από αυτούς, σας συνιστούμε να δώσετε προσοχή στην επιλογή οι καλύτερες ταινίες όλων των εποχών.

Ρώσοι αστέρες ακυρώνουν συναυλίες στο εξωτερικό. Οι Bi-2, Yuri Shatunov και Max Barskikh δεν θα πάνε στην Τσεχική Δημοκρατία και τη Γερμανία. Το "Spleen" μεταφέρει συναυλίες στην Κύπρο και το Ισραήλ. Πολλοί εγχώριοι ερμηνευτές αρνούνται καθόλου τις συναυλίες έως ότου επιλυθεί η κατάσταση με τον κοραναϊό. Δεν συμφωνούν καν να πάνε σε μια γειτονική πόλη, η υγεία τους είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να το διακινδυνεύσουν, στις περισσότερες περιοχές της Ρωσίας όλες οι μαζικές εκδηλώσεις έχουν ακυρωθεί από την κυβέρνηση.

Ποιος είναι πιο τυχερός;

d5fnpmkkΔεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι κατά την περίοδο της επιδημίας της νόσου, τα έσοδα των φαρμακείων αυξήθηκαν σημαντικά. Δεν υπάρχουν αντισηπτικά ή επίδεσμοι γάζας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ένα πολύ πιο ξένο φαινόμενο είναι η αύξηση των πωλήσεων στα μανάβικα. Ζάχαρη, αλεύρι, δημητριακά, κονσερβοποιημένα τρόφιμα, οικιακά χημικά - αυτό είναι το ενδιαφέρον των αγοραστών. Ακόμα και τα πιο παλιότερα προϊόντα έχουν πουληθεί. Οι διαδικτυακές αγορές έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα, με ορισμένους από αυτούς να αναγκάζονται να προσλαμβάνουν νέους υπαλλήλους για να χειρίζονται τον τεράστιο όγκο παραγγελιών. Αν και όλα είναι ξεκάθαρα εδώ, οι άνθρωποι φοβούνται, οπότε προσπαθούν να προστατευθούν, να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση του ελέγχου της κατάστασης.

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση