Σπίτι Πόλεις και χώρες 10 παλαιότερες πόλεις στη Ρωσία

10 παλαιότερες πόλεις στη Ρωσία

Η Ρωσία είναι μια αρχαία χώρα. Και στην επικράτειά του υπάρχουν πολλές πόλεις που είναι πάνω από χίλια χρόνια. Η ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά που έχουν διατηρήσει είναι ένα ανεκτίμητο δώρο από τις γενιές του παρελθόντος στις μελλοντικές γενιές.

Σας παρουσιάζουμε τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας.

10. Bryansk -1033 χρόνια

BryanskΔεν είναι γνωστό ακριβώς πότε ιδρύθηκε η πόλη του Bryansk. Η κατά προσέγγιση ημερομηνία ίδρυσής της είναι 985.

Το 1607, η πόλη κάηκε για να αποτρέψει την πτώση της σε False Dmitry II. Ξαναχτίστηκε εκ νέου και για δεύτερη φορά επέζησε από την πολιορκία των στρατευμάτων του "κλέφτη Tushino".

Τον 17ο αιώνα, το Bryansk ήταν ένα από τα πιο σημαντικά εμπορικά κέντρα στη Ρωσία. Και τώρα είναι ένα σημαντικό βιομηχανικό κέντρο της χώρας.

9. Ψκόφ - 1115 χρόνια

ΨκόφΤο Pskov ιδρύθηκε το 903, όταν η πόλη αναφέρθηκε για πρώτη φορά στο Laurentian Chronicle. Η Όλγα, η πρώτη χριστιανική πριγκίπισσα στη Ρωσία και η σύζυγος του πρίγκιπα του Κιέβου Igor Rurikovich, είναι από το Pskov.

Για πολύ καιρό, ο Ψσκοφ ήταν μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ευρώπης και ήταν ένα αδιαπέραστο εμπόδιο στα δυτικά σύνορα της χώρας.

Και τον Μάρτιο του 1917, ενώ βρισκόταν στο σταθμό του Ψκόφ, ο τελευταίος Ρώσος αυτοκράτορας Νικόλαος Β΄ παραιτήθηκε από το θρόνο και έγινε απλά πολίτης του Ρομάνοφ.

8. Σμολένσκ - 1155 χρόνια

ΣμόλενσκΤον Σεπτέμβριο, το όμορφο και αρχαίο Σμολένσκ θα γιορτάσει την 1155η επέτειο από την ίδρυσή του. Είναι μόνο ένα χρόνο πίσω από τον πλησιέστερο αντίπαλό του όσον αφορά την αναφορά στα χρονικά (863 έναντι 862 για τον Murom).

Για πολλούς αιώνες, αυτή η «πόλη-κλειδί» προστάτευε τη Μόσχα από καταπατήσεις από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά τη διάρκεια των Ταραχών, οι κάτοικοι του Σμόλενσκ κράτησαν ηρωικά μια πολιορκία για 20 μήνες στο φρούριο, το οποίο πολιορκήθηκε από πολωνικά στρατεύματα. Αν και οι Πολωνοί κατάφεραν να καταλάβουν την πόλη, ο Βασιλιάς Σίγκσμουντ Γ΄, ο οποίος ξόδεψε όλα τα χρήματά του στην πολιορκία, έπρεπε να εγκαταλείψει την ιδέα να πάει στη Μόσχα. Και η φρουρά της Μόσχας των Πολωνών, η οποία δεν έλαβε στρατιωτική βοήθεια, παραδόθηκε στη ρωσική πολιτοφυλακή υπό την ηγεσία των Ντμίτρι Ποζάρσκι και Κουζμά Μινίν.

7. Murom - 1156 χρόνια

ΜάρομΑυτή η μικρή πόλη, που βρίσκεται στην αριστερή όχθη της Οκά, αναφέρεται στο "Παραμύθι των περασμένων χρόνων". Το όνομά του, προφανώς, προήλθε από τη φυλή Murom, αν και οι ιστορικοί δεν αποκλείουν μια αντίστροφη σχέση. Ένας από τους κύριους χαρακτήρες του ρωσικού επικού επικού, ο θρυλικός ήρωας Ilya Muromets, που κατάγεται από την πόλη Murom. Οι κάτοικοι της πόλης είναι περήφανοι για αυτό και μάλιστα έχτισαν ένα μνημείο για τον ήρωα στο πάρκο της πόλης.

6. Ο Ροστόφ ο Μέγας - 1157 χρόνια

Ο Ροστόφ ο ΜέγαςΟ Ροστόφ, το σημερινό κέντρο της Περιφέρειας Γιαροσλάβ, λειτουργεί την επίσημη χρονολογία του από το 862. Μετά την ίδρυσή της, η πόλη έγινε ένας από τους σημαντικότερους οικισμούς της γης Ροστόφ-Σούζνταλ. Και το πρόθεμα "Veliky" εμφανίστηκε μαζί του χάρη στο Ipatiev Chronicle. Σε αυτό, όταν περιγράφει τα γεγονότα του 1151 (τη νίκη του πρίγκιπα Izyaslav Mstislavich επί του Yuri Dolgoruky), ο Ροστόφ ονομάστηκε Μέγας.

5. Veliky Novgorod - 1159 χρόνια

Βελίκι ΝόβγκοροντΣτις αρχές Ιουνίου 2018, η Veliky Novgorod θα γιορτάσει την 1159η επέτειο από την ίδρυσή της. Εδώ, σύμφωνα με την επίσημη εκδοχή, ο Ρούρικ κλήθηκε να βασιλέψει. Και το 1136 ο Νόβγκοροντ έγινε η πρώτη ελεύθερη δημοκρατία στην ιστορία του φεουδαρχικού Ρους. Η πόλη διέφυγε από τη μοίρα πολλών ρωσικών πόλεων και δεν επηρεάστηκε από την εισβολή των Μογγόλων. Τα πολύτιμα αρχιτεκτονικά μνημεία της Ρωσίας της προ-Μογγολικής περιόδου έχουν διατηρηθεί μέχρι σήμερα.

4. Παλιά Λάντογκα - πάνω από 1251

Staraya LadogaΤο 2003, το χωριό Staraya Ladoga γιόρτασε την 1250η επέτειό του. Μέχρι το 1703 ο οικισμός ονομαζόταν «Λάντογκα» και είχε το καθεστώς της πόλης. Η πρώτη αναφορά για τη Λάντογκα χρονολογείται από το 862 μ.Χ. (την εποχή που ο Βαραγιανός Ρουρίκ κλήθηκε να βασιλέψει). Υπάρχει ακόμη και μια εκδοχή ότι η Λάντογκα είναι η πρώτη πρωτεύουσα της Ρωσίας, επειδή ο Ρούρικ βασίλευσε σε αυτήν, και όχι στο Νόβγκοροντ.

3. Derbent - πάνω από 2000 χρόνια

ΝτέρμπεντΕάν διεξάγετε μια έρευνα σχετικά με το ποια είναι η παλαιότερη πόλη της Ρωσίας, τότε η πλειοψηφία των μορφωμένων ανθρώπων θα ονομάσει το Ντέρμπεντ ως τέτοια. Αυτή η ηλιόλουστη πόλη το νοτιότερο στη Ρωσία, που βρίσκεται στη Δημοκρατία του Νταγκεστάν, γιόρτασε επίσημα την 2000η επέτειό του τον Σεπτέμβριο του 2015. Ωστόσο, πολλοί κάτοικοι του Ντέρμπεντ, καθώς και ορισμένοι επιστήμονες που πραγματοποιούν ανασκαφές στο έδαφος του Ντέρμπεντ, είναι σίγουροι ότι η πόλη είναι 3000 ετών.

Η Πύλη της Κασπίας - δηλαδή, αυτό είναι το αρχαίο όνομα του Ντέρμπεντ - ως γεωγραφικό αντικείμενο αναφέρθηκε τον 6ο αιώνα. προ ΧΡΙΣΤΟΥ μι. στα έργα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Εκάτου της Μιλήτου. Και η αρχή της σύγχρονης πόλης τοποθετήθηκε το 438 μ.Χ. μι. Τότε ο Ντέρμπεντ ήταν το περσικό φρούριο Naryn-Kala, με δύο τείχη φρουρίων να μπλοκάρουν το δρόμο κατά μήκος της ακτής της Κασπίας Θάλασσας. Και η παλαιότερη αναφορά του Ντέρμπεντ ως πέτρινης πόλης ήταν το 568 μ.Χ. ή 37 χρόνια της βασιλείας του Σάχ Χοσρόφ Ι Ανουσίρβαν.

Η ημερομηνία των 2000 ετών δεν είναι ακριβής, αλλά περισσότερο από μια επέτειο, και αναφέρεται στην ώρα της εμφάνισης των πρώτων οχυρώσεων στην Καυκάσια Αλβανία.

2. Feodosia - 2549 χρόνια

ΘεοδοσίαΜία από τις παλαιότερες πόλεις της Ρωσίας με ένα όμορφο όνομα Θεοδοσία, η οποία μεταφράζεται ως «δόθηκε από τον Θεό», ιδρύθηκε από τους Έλληνες τον 6ο αιώνα π.Χ. Τον 13ο αιώνα, στην περιοχή της Φεδοσίας, οι Γενουάτες ίδρυσαν μια εμπορική πόλη που ονομάζεται Κάφα και ανέπτυξε ένα φρούριο, το οποίο, αν και όχι εντελώς, έχει επιβιώσει μέχρι σήμερα. Ένα θλιβερό γεγονός: από τον Κάφα τον 14ο αιώνα άρχισε να εξαπλώνεται μια πανούκλα που ονομάζεται Μαύρος Θάνατος σε όλη την Ευρώπη.

Το 1475 η πόλη καταλήφθηκε από τους Τούρκους και έγινε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ωστόσο, το 1783, ο Κάφα, όπως και η υπόλοιπη Κριμαία, έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας και ανέκτησε το αρχικό του όνομα - Feodosia.

Μία από τις ομορφότερες πόλεις της Κριμαίας διακρίνεται όχι μόνο από την αρχαία και γεμάτη ιστορία ιστορία, αλλά και από ένα μεγάλο αριθμό αξιοθέατων. Εδώ είναι η μεγαλύτερη (417 έργα) συλλογή έργων ζωγραφικής του Ivan Aivazovsky, ο οποίος έζησε στη Feodosia όλη του τη ζωή.

Παρεμπιπτόντως, ο διάσημος καλλιτέχνης ωφέλησε τη γενέτειρά του όχι μόνο όσον αφορά την τέχνη, αλλά και την ανάπτυξη των μεταφορών. Αυτός ήταν που εξασφάλισε ότι ένας σιδηρόδρομος εμφανίστηκε στη Feodosia, ο οποίος μετέτρεψε την πόλη θέρετρο σε έναν σημαντικό κόμβο μεταφορών για την Κριμαία.

Επίσης στην πόλη υπάρχει ένα μικρό σπίτι-μουσείο του Alexander Grin, του συγγραφέα των διάσημων "Scarlet Sails" και "Running on the Waves".

1. Η παλαιότερη πόλη της Ρωσίας - Κερτς

Η παλαιότερη πόλη της Ρωσίας - KerchΜέχρι το 2014, όταν η Χερσόνησος της Κριμαίας επέστρεψε στη Ρωσία, ο Ντέρμπεντ κατείχε τον τίτλο της παλαιότερης ρωσικής πόλης. Ωστόσο, το 2017, τα μέσα ενημέρωσης Rambler / Saturday το ανέφεραν Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Ινστιτούτου Αρχαιολογίας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών αναγνώρισε τον Κερτς ως την αρχαιότερη πόλη της Ρωσίας... Τα ερείπια της αρχαίας ελληνικής αποικίας του Panticapaeum έχουν διατηρηθεί στο έδαφος της πόλης. Ιστορικά, ο Kerch είναι κληρονόμος του Panticapaeum και η ηλικία του έχει ξεπεράσει τα 2600 χρόνια.

PanticapaeumΣύμφωνα με την αρχαιολογική έρευνα, το ίδρυμα του Κερτς ανήκει στο χρονικό διάστημα από το 610 έως το 590 π.Χ. μι. Ιστορικά και αρχιτεκτονικά μνημεία από διαφορετικές εποχές έχουν διατηρηθεί στην επικράτειά του. Σε αυτά περιλαμβάνονται: ταφόπλακες της Εποχής του Χαλκού, τα ερείπια της πόλης της Νυμφαίας, ο οικισμός του Μέρμεκι κ.λπ.

PanticapaeumΟ Κερτς δεν έλαβε αμέσως το τρέχον όνομά του, αφού το Panticapaeum έπαψε να είναι το ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας.

  • Τον 8ο αιώνα, η πόλη τέθηκε υπό την κυριαρχία του Khazar Kaganate και μετονομάστηκε από Panticapaeum σε Karsha ή Charsha.
  • Τον 10ο αιώνα, η περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας τέθηκε υπό τον έλεγχο του Ρους.Εμφανίστηκε το πριγκιπάτο των Τμουταράκαν, το οποίο περιελάμβανε την πόλη Karsha, το όνομα Korchev. Ήταν μια από τις σημαντικότερες θαλάσσιες πύλες του Kievan Rus.
  • Τον 12ο αιώνα, ο Κόρτσεφ τέθηκε υπό την κυριαρχία του Βυζαντίου, και τον 14ο αιώνα έγινε μέρος των αποικιών της Γενουάτικης Μαύρης Θάλασσας και ονομάστηκε Vospro, καθώς και Cherkio. Οι κάτοικοι της περιοχής διατηρούν επίσης το όνομα Korchev στην καθημερινή ζωή.
  • Τον 15ο αιώνα, ο έμπορος και διπλωμάτης Josaphat Barbaro ονόμασε την πόλη Chersh (Kersh) σε ένα από τα κεφάλαια της έκθεσής του "Ταξίδι στο Τάνου".
  • Το 1475, οι Τούρκοι ανέλαβαν τις αποικίες των Γενουάτων και ο Τσερκίου έγινε μέρος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Η πόλη άρχισε να ονομάζεται Cherzeti. Επανειλημμένα υπέφερε από τις επιδρομές των Κοζάκων Zaporozhye.
  • Τον 16ο αιώνα, οι πρεσβευτές των τσαρών της Μόσχας που πήγαιναν στην Κριμαία Χαν γνώριζαν την πόλη ως "Κερτς".
  • Το 1774 ο Κερτς (ήδη με το τελικό όνομα) έγινε μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας. Αυτό συνέβη μετά τα αποτελέσματα του ρωσοτουρκικού πολέμου του 1768-1774.

Κερτς

Προκειμένου ο Κερτς να κυριαρχήσει επίσημα στη λίστα των παλαιότερων πόλεων της Ρωσίας, είναι απαραίτητο να λάβει την έγκριση του Προεδρείου της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών και της ρωσικής κυβέρνησης. Η διαχείριση του φυσικού καταφυγίου της Ανατολικής Κριμαίας ετοίμασε τα σχετικά έγγραφα πέρυσι.

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιατί η Feodosia δεν περιλαμβάνεται στη λίστα; Ποιος είναι ο συγγραφέας αυτού του άρθρου;

Αφήστε ένα σχόλιο

Εισαγάγετε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας

itop-el.polrestrojakpus.com

Τεχνικές

Αθλημα

Φύση